Drobečková navigace

Medailonek - Lucie Bůbelová - Světové hasičské hry 2022

| |

Třetím medailonkem se představuje Lucie Bůbelová, další členka týmu reprezentantů z řad dobrovolných hasičů mířících na Světové hasičské hry konané v Portugalsku.

Zpět

Jmenuji se Lucie Bůbelová, jsem členkou SDH Veselá, ale bydlím ve Valašských Kloboukách s manželem a s našima dvěma super dětma (10 a 8 let). Mám ráda srandu a miluju, když se lidi kolem mě smějí a jsou pozitivní :-)

Pracuji jako provozní v Calmare Spa, kde mimo jiné vedu i skupinové tréninky v podobě kruhových tréninku, Pumpu, TRX. 

U dobrovolných hasičů Veselá jsem už 19 let a vyzkoušela jsem si toho opravdu hodně co se týká závodů. 

K TFA jsem se dostala celkem náhodou. Líbilo se mi, že běžíte v zásahovém oblečení, tak jsem to chtěla zkusit :-) Byla jsem rok a půl po porodu a snažila jsem se udržovat v nějaké kondici. Ono s těma malýma dětma to šlo samo :-D Můj první závod byl v roce 2015 u nás ve Valašských Kloboukách. Bez jakéhokoliv tréninku TFA jsem získala první místo mezi ženami a tady to cele vypuklo :-D

 

Začala jsem se dost zajímat o tuto disciplínu a hlavně více trénovat ... chtěla jsem zkusit těžší a těžší závody a posouvala jsem své limity a výdrž. Je to už 7 let co se tomu intenzivně věnuji. Je to těžké skloubit práci, rodinu, cvičení a Vaše tréninky, ale já si stojím za tím, že slovo nejde neexistuje :-) Takže když se chce, tak jde všechno zvládnout. Jsem toho důkaz :-D

Podařilo se mi získat opravdu hodně úspěchů. Třeba v roce 2018 jsem získala za sezónu 10x zlato a k tomu jsem se stala vítězkou Zlínské ligy. .......

Taky jsem se zúčastnila Firefighter combat challenge v rakouském Wellsu, to byl můj první veliký závod v zahraničí. O rok později jsme s moji skvělou hasičskou kamarádkou Hankou Havlíčkovou vyjely na Fire-fit do Rodgau a tam jsem si zaběhla v individuálu 5. místo a v tandemu jsme s Hankou vybojovali 2. místo. :-) To byl pro mě neskutečný zážitek, který jsem si oplakala radostí :-)

V roce 2021 bylo konečně MČR v TFA i pro nás ženy. Díky úspěšné kvalifikaci na závodě na Salaši jsem se mohla zúčastnit a vybojovat si 5. místo. A závěr roku patřil Exhibici Firefighter combat challenge na mezinárodních dnech NATO v Ostravě, kdy jsme s Kateřinou Vodičkovou běžely ukázku. Tohle byl doposud můj nejsilnější zážitek. Jenže jak už jsem psala, tak chci zkusit zase něco víc a to jsou teď světové hasičské hry v Portugalsku :-)

Myslím si že za těch 7 let to bude taková odměna. Opravdu jsem se každý rok tvrdě připravovala na sezónu a věnovala tomu spoustu času a potu. Je to náročné, když něco chcete dělat naplno a do toho musíte zvládat své povinnosti a roli maminky, ale slovo nejde neexistuje :-) 

Teď se s velkou pokorou a vděkem připravuji na světové hasičské hry v Portugalsku ... zní to úplně neuvěřitelně :-) Já malá Lůca si poměřím síly s profesionálními hasičkami z celého světa....

Kdo mě zná, tak ví, že se snažím jít si za tím co chci a nevzdávám se. To mě můj život naučil. Protože pokud si tu cestu nevyšlapete sami, tak to za Vás nikdo jiný neudělá a pokud ano, tak to není VAŠE cesta :-)

Velké díky  patří mému sboru Veselá, obci Zašová , panu Šuvadovi a Fridrichovi, kteří mě plně podporují na mé cestě TFA, bez nich bych se nemohla všech těchto závodu zúčastnit. Děkuji manželovi a dětem za trpělivost :-) A ještě jedno velké díky pro všechny z mého okolí, kteří jsou semnou :-) 

👇👇 Čtěte také 👇👇

Světové hasičské hry se uskuteční 30. 4. – 7. 5. 2022 v Portugalsku

Medailonek - Michal Janováč - Světové hasičské hry 2022

Medailonek - Kateřina Vodičková - Světové hasičské hry 2022

Zpět

Další zprávy: hasičovo, Celá ČR