Drobečková navigace

Vítězové Českého poháru 2023 - Liliana Kulhajová

| |

Liliana je závodnicí z Bludova a v roce 2023 se jí podařilo vyhrát Český pohár v kategorii mladších dorostenek.

Zpět

Liliana vynechala první kolo Českého poháru, ale i přes to zvládla ovládnout všechna zbývající kola a se součtem 160 bodů vyhrát kategorii mladších dorostenek. V Českém poháru se jí nejvíce dařilo na posledním závodě v Ostravě, kde zaběhla krásných 17,78 s. 

Druhé místo obsadila Nela Jedličková z Vítonic se 128 body a třetí místo vybojovala Nela Kuchtová z Vrchoviny se 114 body. 

Jak by ses charakterizovala? 

Hasiče běhám asi od 4 let, takže je to můj největší koníček, který postupně vytlačil ostatní sporty, které jsem dělala (aerobik, parkour, horolezení, badminton, gymnastika, florbal, Krav Maga, atd.). Myslím, že jsem takový trošku paličatý, kamarádský a empatický člověk, který když vidí nějaký cíl, tak jde tvrdě za ním. Prohry a neúspěch snáším těžce, ale snažím se z nich ponaučit, co příště udělat lépe. Jinak jsem i trošku střelená a jsem pro každou srandu. 

Vozíš s sebou na závody nějaký talisman nebo máš nějaký předzávodní rituál?  

Před každým závodem mám se svojí nejlepší kamarádkou Denčou Šustkovou pozdrav a s celým týmem si plácáme. A když jedeme s týmem na nějaké větší závody např. Mistrovství ČR, kvalifikace apod., tak si sebou do kufru beru svého velkého růžového plyšového medvěda. 

Máš nějakou speciální metodu přípravy? 

Řekla bych, že žádné speciální prvky v trénincích nemám. 

Jak trávíš volný čas?  

Když zrovna nejsem na tréninku nebo se neučím, ráda chodím ven s kamarády, nebo s mým pejskem. V zimě je mým koníčkem jízda na snowboardu a bruslení a v létě se ráda chodím svlažit s kamarády na místní koupaliště. Mimo jiné také ráda spím.  

Jak bys zhodnotila sezónu 2023?  

Řekla bych, že sezóna 2023 byla jedna z nejúspěšnějších, ať už za jednotlivce nebo i za tým. Určitě mezi největší úspěchy patří vítězství Českého poháru na 100 m, ale také výhra Českého halového poháru v šedesátkách za starší dívky. Za velký úspěch také považuji Mistrovství ČR na 60 m s překážkami venku i v hale, kde jsem také oba závody vyhrála. Dařilo se mi i na Mistrovství ČR ve výstupu na cvičnou věž, kde jsem v mojí kategorii taktéž zvítězila a po roce obhájila titul. Mým obrovským úspěchem také bylo, když jsem se stala držitelkou národního rekordu v běhu na 100 m s překážkami v mladších dorostenkách. Ale nesmím také zapomenout na úspěchy, které se nám dařily s týmem. Na Mistrovství České republiky hry Plamen, kde jsme se za tým Bludova stali Mistry ČR. Také s týmem bludovských dorostenek jsme se na Mistrovství České republiky umístily na prvním místě. Obrovským úspěchem je také výhra v kvalifikaci a postup na Olympiádu do italského Trentina v roce 2024 v disciplíně CTIF. 

Jak jsi oslavila vítězství v ČP? 

Byla jsem moc nadšená, že jsem vyhrála. Určitě bylo mým přáním zvítězit, ale nic nebylo zadarmo a musela jsem hodně dřít, abych toho dosáhla. O to větší byla moje obrovská radost, oslava v okruhu rodiny a přátel samozřejmě s nealko šampaňským a nějakými dobrotami. 

Jaká je tvá zimní příprava?  

Zimní přípravu máme s celým týmem stejně a to dvakrát týdně, kde hlavně posilujeme, ale taky trénujeme například starty, koordinaci apod. Do toho máme dvakrát měsíčně soustředění s reprezentací CTIF na olympiádu. 

Jaké máš plány na nadcházející sezónu? 

Momentálně je mojí prioritou olympiáda, na kterou jedeme v červenci 2024, takže nevím jestli budu stíhat Český halový pohár, ČP, výstup na věž apod. Určitě ale budeme bojovat s týmem ve hře Plamen a dorostenkami v postupových soutěží. 

Chtěla bys někomu poděkovat?  

Nejvíc bych chtěla poděkovat mým rodičům a trenérům, kteří mě ve všem podporují, doprovází a fandí. Bez nich bych toho tolik nedokázala. Samozřejmě obrovské díky patří i zbytku celé mojí rodiny, kamarádům a známým, kteří mi také moc fandí, ať už osobně na závodě, nebo třeba při TV přenosu. 

Kompletní výsledky kategorie mladších dorostenek 

Zdroj: FOTO: SH ČMS

Zpět

Další zprávy: rozhovor, Olomoucký