Drobečková navigace

Vítězové Českého poháru 2023 - Petra Mazzolini

| |

Petra si v Českém poháru v běhu na 100 m s překážkami v roce 2023 vyběhala celkem 160 bodů, které jí zajistily vítězství.

Zpět

Petra se zúčastnila čtyř závodů a každý z nich vyhrála. Sérii “sedmnáctkových” časů, které jsme u ní mohli sledovat od prvního kola Českého poháru zakončila časem 16,74 s, který jsme mohli vidět na domácí půdě v Ostravě. Do celkového hodnocení získala 160 bodů.

Na druhém místě se v celkovém hodnocení Českého poháru kategorie středních dorostenek umístila Anna Karpielová z Újezda se 134 body a na třetím místě Rozálie Pospíšilová z Borové se 131 body.

Jak by ses charakterizovala?

Mé jméno je Petra Mazzolini a je mi 15 let. Hasičský sport dělám od svých 6 let, ale stovky běhám teprve třetím rokem. Řekla bych, že i přes to, že to tak na závodech často nevypadá, jsem velmi přátelská a podporuju své okolí, ať už to jsou mé soupeřky nebo kdokoliv jiný. Snažím se rozumět ostatním a taky se snažit o nějakou pomoc, když to jde. Na druhou stranu dokáži být i nepříjemná, ať už kvůli tomu, že se něco nepovedlo nebo jen kvůli tomu, že cítím, že se něco nepovede.

Vozíš s sebou na závody nějaký talisman nebo máš nějaký předzávodní rituál?

Na závody si vozím fixu, kterou si na ruku napíšu tři vykřičníky. (Jednou na MČR mi jeden kluk od nás z kraje ze srandy řekl, ať si je tam napíšu (po mém katastrofálním výkonu na stovkách) a ono mi to opravdu jakýmsi způsobem štěstí přineslo.) A tak od té doby si vždy před každým pokusem nakreslím na ruku 3 vykřičníky. Taková druhá věc jsou moje ponožky. Na levé noze je vždy bíla a na pravé černá. (Máme to takhle s Ellen Mikulovou z Heřmanic, jako takový náš malý symbol.)

Máš nějakou speciální metodu přípravy?

Ne.

Jak trávíš volný čas?

Když už nějaký volný čas mám, tak většinou spím a nebo se učím. Jinak ho ještě někdy trávím s mou rodinou a kamarády…a to by bylo asi tak všechno.

Jak bys zhodnotila sezónu 2023?

Svou sezónu bych zhodnotila spíše kladně, ale občas to bylo jako na houpačce… Hodně jsem se snažila a doufala v to, abych doběhla s časem pod 17 sekund, a to se taky opravdu stalo. Bylo to nad mé očekávání, v září v Ostravě jsem se na posledním kole ČP kousek od rozdělovače spontánně rozhodla, že to prostě zkusím střelit a ono to vyšlo.

Jak jsi oslavila vítězství v ČP?

Oslavy žádné nebyly, protože jsem hned musela odjet na další závody do Brna, ale samozřejmě jsme měly obě s mojí mamkou trenérkou, po cestě na závody, obrovskou radost.

Jaká je tvá zimní příprava?

Moje zimní příprava je téměř celá jen atletická, protože hasiči jsou pro mě spíše druhý sport. Ale i přes to jsem se skoro každou středu, co to jen šlo, po svém atletickém tréninku dokopala na ten hasičský, kde převážně jen zapojuju a ladím techniku.

Jaké máš plány na nadcházející sezónu?

Na nadcházející sezónu mám určitě v plánu ten můj čas (16,74) stlačit ještě níže, nejlépe pod 16 sekund, ale to bych se musela hodně hecnout. Jinak se budu spíše soustředit na hasičskou olympiádu v Itálii, která nás čeká na konci července s mým týmem Písková Lhota. (A jako takové doplnění pak MČR jednotlivců dorostu a MČR žen za Bludov, pokud vše vyjde podle plánů.)

Chtěla bys někomu poděkovat?

Poděkovat bych chtěla určitě mojí mamce, která je mou podporou a zároveň trenérkou. Udělala pro mě spoustu věcí, za které jsem jí neskutečně vděčná, ale také děkuji všem našim přátelům, které jsme si na závodech spolu vytvořily, protože bez nich by to nebylo ono!

Výsledky kategorie střední dorostenky

Zdroj: FOTO: SH ČMS

Zpět

Další zprávy: rozhovor, Moravskoslezský