Drobečková navigace

Hasičárna ve vozíku je skvělým řešením pro jednotky obce

| |

Přívěsný vozík je sympatickým dostupným řešením jak pro velké, tak malé jednotky obcí. Na to, abyste zajistili požární ochranu tak nepotřebujete mnoho prostoru. V podstatě vám postačí „dvougaráž“.

Zpět

Mnoho obcí v České republice nemá svou vlastní jednotku a musí si nasmlouvat zajištění požární ochrany u „sousedů“. Důvodem může být nedostatečný prostor pro techniku, kterou hasiči pro výkon zásahové činnosti potřebují. Řešením je Požární přívěs pro hašení společnosti ZHT Group s.r.o.

„Hasičárna ve vozíku“, jak se přívěsům začalo říkat, se objevili jako novinka v loňském roce a ihned si získala obrovský zájem a obdiv.

Největší výhodou požárního přívěsu pro hašení je jeho výbava, která odpovídá technickým podmínkám GŘ HZS ČR a zajišťuje hasičům pohodlný a potřebný standard. No nebuďme skromní. V tomto případě se jedná rozhodně o nadstandard.

Obsahuje totiž vybavení od košťat, nástrojů, jako jsou kleště, sekery, až po hadice a také, požární stříkačky Tohatsu japonské kvality, které jsou na trhu již dlouho a jejich výkon a výdrž byly otestovány v tom nejtěžším terénu při zásahu u požáru v Českém Švýcarsku, kde dopravovaly vodu do nepřístupného terénu a zvládly to opravdu na jedničku.

Přívěsný vozík je vybaven jen tím nejlepším, co se do kvality týče. Pokud sáhnete po čemkoliv, můžete si být jistí, že se vám daný nástroj v ruce nerozpadne, což je v dnešní době velkého množství alternativních typů nářadí opravdu žádané.

Obrovským plusem je váha do 750 kilogramů, která umožňuje připojit vozík za osobní vůz. Prostě a jednoduše ho zacvaknete a jedete. Nemusíte řešit, kdo z jednotky řidičák s oprávněním skupiny C nebo rozšíření E“, ale postačí klasické Béčko. Vozík je tak vhodný jak při situaci, kdy je potřeba vyjet k většímu zásahu s více vybavením a máte omezený počet strojníků s Céčkem nebo v případě, kdy nemůže vyjet CASka, protože strojník není v danou chvíli k dispozici z jakéhokoliv důvodu. S přívěsným vozíkem vyrazíte vždy. A to, že nemáte za zády 3 nebo 4 tisíce litrů vody nevadí. Požární stříkačku Tohatsu, kterou je vozík opatřen a která zvládne přečerpat 1500 l/min při 10 barech, napojíte i na hydrant.

A jaké jsou nej vlastnosti vozíku?

  • Díky své nízké váze, která nepřekročí 750 kilogramů, tak může tento přívěs řídit opravdu každý.
  • Systém vyměnitelných modulů umožňuje přívěs okamžitě dovybavit potřebným vybavením a použít ho tak při každém typu zásahu.
  • Srdcem přívěsu je výkonná japonská motorová stříkačka Tohatsu VE 1500, která zvládne přečerpat 1500 l/min při 10 barech. Přenést ji lze bez problému ve dvou lidech.
  • Kompletní vybavení hasičárny na dvou kolech. Nejmodernější proudnice, nezlomitelné ruční nářadí, hadicové koše k rychlému zásahu a spousta dalšího.

Tento vozík opravdu není hodno brát na lehkou váhu i přes to, že je tak „malý“. Kompaktnost a vybavenost je opravdu jedinečná a každá jednotka sboru dobrovolných hasičů obce by si jeden zasloužila.

Poskládejte si svůj vozík. Je to jednoduché. Stačí se jen podívat na stránky ZHT Group s.r.o.

Na závěr ještě jedno důležité info. Na požární přívěs pro hašení lze čerpat Investiční dotace pro JSDH obcí, které jsou vypisované každý rok MV-generálním ředitelstvím Hasičského záchranného sboru České republiky. Doposud byly výše dotací 310 milionů, avšak pro příští výzvu budou ve výši 710 milionů. Tak neváhejte a začněte si připravovat žádost, ať ji můžete zavčasu podat a těšit se na nového skvělého pomocníka, který obohatí vaši zbrojnici.

Zpět

Další zprávy: technika, Celá ČR