Drobečková navigace

FOTO: Kocour preventista pokřtil svůj kalendář

| |

Kocour Preventista je projekt, který šíří osvětu mezi mládeží a zaměřuje se na zvládání krizových situací.

Zpět

O projektu Kocour preventista jsem se poprvé dověděla, když vyšel post dobrovolných hasičů z Praha - Kbely, kde spolu s Miss České republiky fotili jeden z měsíců v kalendáři. Spoustu lidí zaujalo spojení pěkných hasičů a finalistek Miss, ale důležité je to, proč se vlastně tito lidé sešli. Hasiči, záchranáři, policisté, finalistky Miss a známé osobnosti se společně zapojili do vzniku kalendáře Kocoura Preventisty a výsledek je ohromující.

Dnes na naší zbrojnici proběhlo focení kalendáře s Kocour Preventista v rámci projektu ,,Zachraň život" s finalistkami...

Zveřejnil(a) Hasiči Praha Kbely dne Pondělí 22. srpna 2022

Zúčastnila jsem se focení druhé části kalendáře, které proběhlo ve městě Nymburk a setkala se tak s Tomášem Ulrichem a jeho skvělým týmem a za setkání s nimi jsem byla opravdu ráda, protože jejich činnost je vskutku záslužná. Vzdělávání dětí v oblasti zvládání krizových situací je velmi důležitá. Abyste i vy měli představu o tom, co je vlastně Kocour preventista, vyzpovídala jsem Tomáše, který je hlavním organizátorem projektu.

Jak projekt vznikl?

Projekt vznikl jako naše reakce na lhostejnost ve společnosti při poskytování první pomoci. Rozhodli jsme se s tímto lidským zlozvykem bojovat, a proto jsme zahájili naší osvětovou činnost.

Co nebo kdo je Kocour preventista?

Kocour Preventista je maskotem našeho spolku ZACHRAŇ ŽIVOT z.s. Naši členové jsou zařazování do 4 družstev Kocoura Preventisty tzv. #kocourteam a společně s námi vzdělávají vlastní zážitkovou metodou děti i dospělé a učí je, jak reagovat v nejrůznějších krizových situacích.

Kde je možné Kocoura preventistu potkat?

Kocoura Preventistu můžete potkat ve všech typech vzdělávacích zařízení, školkách, školách, veřejných akcích. Přes léto Kocour jezdí po dětských táborech a dětských domovech.

Jak vás napadlo udělat kalendář?

Chtěli jsme poděkovat našim členům, kteří jsou z drtivé většiny členové dobrovolných hasičů, policie či záchranné služby. Mým přáním byl propojit svět šoubyznysu se světem IZS a díky kalendáři i podpořit a poděkovat lidi, kteří denně riskují své životy pro záchranu druhých!

Jsou lidé na fotkách komparz nebo se jedná o skutečné hasiče, policisty a záchranáře?

Jak už jsem říkal v předchozí odpovědi jedná se o kombinaci skutečných hasičů, policistů a záchranářů s veřejně známými osobnostmi. Náš spolek velmi podporují finalistky Miss ČR, proto i v kalendáři naleznete celkem 3 královny krásy této národní soutěže krásy (samozřejmě v prostředí IZS).

Jak náročné je zorganizovat focení s tolika lidmi?

Koordinovat tolik lidí je velmi náročné, samotná příprava a plánování nám zabrala téměř 3 měsíce. Jelikož se mohu spolehnout na svůj tým tak konečná realizace už potom nebyla tolik stresující. Věděli jsme, že jsme do přípravy dali maximum a věřili v dobrý výsledek.

Kolik lidí se na focení podílelo a jak dlouho trvalo dostat kalendář do finální podoby?

Na výrobě kalendáře se podílelo více než 100 lidí. Většina z nich bohužel, není vidět na fotkách v kalendáři, ale jejich úkoly byly neméně důležité.  Celý kalendář odráží výsledek naší týmové práce za období cca 6 měsíců od přípravné fáze, po plánování, realizace a finální výrobu.

Jak je možné si kalendář zakoupit a kolik stojí?

Naší ambicí je, aby cena kalendáře nepřevýšila částku 200 korun. Bude k dostání na našem profilu na instagramu: @kocourpreventista a u našich spřátelených kamarádů z JSDH Praha Kbely.

Co uděláte s výtěžkem kalendáře?

Případný výtěžek z prodeje kalendáře bude určen na naši provozní činnost.

Závěrem bych rád poděkoval za podporu kolegům z JSDH Praha Kbely, organizaci Miss ČR, Nadačnímu fondu Krok do života, Asociaci Samaritánů ČR a Policii ČR za podporu a odborný dohled při realizaci. Samozřejmě děkuji všem sponzorům, bez kterých by nemohl kalendář vzniknout.

Křest kalendáře proběhl 2. listopadu 2022 na Střeleckém ostrově. Křtu kalendáře se zúčastnili jak členové týmu Kocoura preventisty, policisté, záchranáři a hasiči, tak i známe osobnosti, mezi kterými byli například  moderátor rádia Evropa2 Tomáš Zástěra, vítězka Miss 2019 Nikola Kokyová, Felix Slováček a dokonce i Karlos Terminátor Vémola. Všichni popřáli Kocourovi preventistovi, aby jeho činnost i nadále pokračovala a užili si pěkný večer plný hudby a zábavy.

K přání, ať se projektu daří se připojuji i já a těším se, až se s touto skvělou partou lidí opět někdy potkám.

FOTOGALERIE - focení kalendáře

FOTOGALERIE - křest kalendáře

Zpět

Další zprávy: prevence, Celá ČR