Drobečková navigace

Hasiči ze Salaše mají Gladiátora

| |

Skvělým pomocníkem je pro dobrovolné hasiče čtyřkolka. Své o tom ví už i hasiči ze Salaše.

Zpět

Pomůže jim s lepší dostupností v terénu, kam se běžný hasičský vůz typu DA nebo CAS nedostane. Stejně tak, jako ostatní prostředky jsou čtyřkolky velice variabilní a hasiči si je mohou nechat upravit tak, aby jim dopřály maximální komfort při zásazích. Ale co si budeme povídat, hasiči jsou šikovní a spoustu potřebných úprav si dokáží vyrobit sami a tak, aby vše splňovalo to, co má.

Tato čtyřkolka, kterou mají nově hasiči ze Salaše má oproti základu navíc čelní + zadní sklo a plastové polodveře. S ohledem na různorodý terén má kompletní ochranu podvozku, přední a zadní rám. Zásahy v noci osvětlí pomocí přední světelné led rampy a vzadu led reflektorem. Samozřejmostí jsou polepy v hasičských barvávh, majáková rampa na střeše i predátory na předním rámu a na zadní straně střechy. Zásahovou výbavu do terénu doplní nosítková vana a záchranářský batoh.

V plánu mají hasiči doplnit čtyřkolku o rám vyrobený ze stavebnicových hliníkových profilů na bezpečnější upevnění nosítek a v příštím roce poté  svépomocí vyrobí i modul pro hašení.

A kdybyste chtěli vidět čtyřkolku na vlastní oči a zároveň si dát do těla, dorazte na Salašskou rozhlednu, kde se koná již zítra závod TFA a opravdu stojí za to.

Zpět

Další zprávy: technika, Celá ČR