Drobečková navigace

„Prosím, na minutku ….“ s Danielem Klvaňou

| |

Dalším reprezentantem České republiky v požárním sportu, kterého jsme oslovili a požádali o odpovědi na pět anketních otázek je Daniel Klvaňa.

Zpět

Daniel Klvaňa – český a světový rekordman v běhu na 100m překážek, dorostenecký mistr světa ve výstupu na věž z MS v Ostravě, mistr světa v běhu na 100m překážek, mistr světa v celkovém hodnocení družstev na MS v Banské Bystrici, několikanásobný vítěz celkového hodnocení Českého poháru v běhu na 100m překážek.

Zde jsou jeho odpovědi …

Kterých vítězství si nejvíce vážíte a proč?

Tak těch vítězství už pár mám, a kdybych měl jmenovat všechny, tak bych tady mohl napsat velkou spoustu řádků. Ale mezi mé největší vítězství považuji zlato družstva mužů na MS v Banské Bystrici. To byl pro mě asi nejsilnější zážitek v mé sportovní kariéře.

Kdo nebo co vás nejvíce motivuje?

Motivaci se vždy snažím hledat sám v sobě. Vždy se snažím si určit cíl, za kterým si pak tvrdě jdu. Samozřejmě mě motivují i kolegové z reprezentace a spousta mých kamarádů. Když vidím, jak se zlepšují, tak se snažím makat ještě víc a potom je tu vždy speciální motivace a to porazit mého dobrého kamaráda Honzíka Vyviala na věži. Ať už je to na tréninku, nebo na závodech.

Jak se Vám dařila příprava ve stavu prošpikovaném vládními opatřeními?

Můj trénink se nějak zvlášť nezměnil. Všechno, co jsem trénoval na stadionu, se přesunulo ke mně na zahradu. V práci můžeme využívat posilovnu, takže jediné co nemůžu teď trénovat, je věž. Ale hned jak to půjde, tak se na to vrhnu.

Jaké máte plány do budoucna?

Do budoucna moc nevidím, ale doufám, že se zase budeme potkávat na soutěžích. Ale něco konkrétního asi nemám, nadále se chci věnovat požárnímu sportu a zlepšovat se.

Co byste vzkázal hasičské mládeži, která se také požárnímu sportu věnuje?

Ať na sobě makají a nenechají se od ničeho odradit. Důležité je používat hlavu u všeho co dělám a poslouchat rady zkušenějších. Hlavně ať se požárním sportem baví.

Nezapomeňte na červnovou soutěž "Ukažte svého MAZLÍKA"!!! Jak se do ní zapojit a další informace si přečtěte v článku ZDE :)

Zpět

Další zprávy: rozhovor, Celá ČR