Drobečková navigace

„Prosím, na minutku ….“ s Davidem Dopirákem

| |

V dnešním rozhovoru si přečtete odpovědi na pět anketních otázek od Davida, mistra ČR ve výstupu na věž, který má na kontě spoustu dalších úspěchů.

Zpět

David Dopirák – Mistr ČR ve výstupu na věž, mistr světa s družstvem mužů v celkovém hodnocení na MS v Banské Bystrici, stříbrný medailista v běhu na 100m překážek na juniorském MS v ruské Jaroslavli.

Zde jsou jeho odpovědi …

Kterých vítězství si nejvíce vážíte a proč?

Nejvíce si vážím týmového vítězství na MS v Banské Bystrici. Dosáhli jsme zde na svatý grál požárního sportu - dobrá parta, příjemné prostředí a vítězství se spojilo v jeden nezapomenutelný zážitek. Rád bych ještě zmínil vítězství HZS Plzeňského kraje téhož roku na MČR v Liberci - bylo to pro mě opravdu výjimečné, protože se tento úspěch podařil pro mě s opravdu domácím týmem, tedy bok po boku s lidmi, které jsem znal od dětství a s lidmi, které jsem ve svých dorosteneckých letech měl za modly požárního sportu.

Kdo nebo co vás nejvíce motivuje?

Dříve mě nejvíce motivovala touha se zlepšovat a pomyslně se posouvat. Nejdříve jsem měl cíl dostat se na dorostenecké MČR. Když se toto splnilo, měl jsem další cíl - zvítězit na MČR dorostu ve stovkách. Potom se dostat do reprezentace dobrovolných hasičů, dále do reprezentace profesionálních hasičů (dnes reprezentace mužů). Tato motivace mě hnala pořád kupředu. Dnes bych řekl, že mě nejvíce motivují lidé kolem mě v reprezentaci i krajském výběru. Ta jedinečná týmová atmosféra party skvělých lidí kolem požárního sportu mě nadále motivuje k trénování. Tedy řekl bych, že od ryze sportovní motivace jsem překlenul více ke společenské motivaci.

Jak se Vám dařila příprava ve stavu prošpikovaném vládními opatřeními?

Přípravu jsem dle nastalé situace výrazně pozměnil. Jednak kvůli zrušení hlavní sportovní události letošního roku (MČR v Ostravě) jsem více než tréninku věnoval čas přípravě mého obydlí na příchod nového potomka. MS v Kazachstánu bylo pro mě letos pasé právě proto, že termín kolidoval s termínem narození nového Dopiráčka. Jinak to až tak zásadní změny pro mě nebyly, protože posilovnu i cvičnou věž mám na stanici ve Staňkově a krytou tartanovou dráhu na stovky máme také na pozemku HZS v Domažlicích, takže možnosti tréninku jsem měl omezené jen minimálně.

Jaké máte plány do budoucna?

Jak vyplývá z předchozí otázky, plán do budoucna je především chopit se s grácií nové životní role, a to role otce. Požární sport tím pro mě rozhodně nekončí, hlavním úkolem bude pro mě dokázat skloubit tuto novou životní roli s řádnou přípravou a absolvováním sportovní sezóny 2021 v plné síle.

Co byste vzkázal hasičské mládeži, která se také požárnímu sportu věnuje?

Mládeži bych rád vzkázal, aby se s nadšením nadále věnovali požárnímu sportu. Važte si svých kamarádů kolem sebe, tato sportovní přátelství napříč okresem, krajem, republikou a světem budou trvat dlouhá léta a jsou jedním z nejlepších výstupů z požárního sportu.

Nezapomeňte na červnovou soutěž "Ukažte svého MAZLÍKA"!!! Jak se do ní zapojit a další informace si přečtěte v článku ZDE :)

Zpět

Další zprávy: rozhovor, Celá ČR