Drobečková navigace

„Prosím, na minutku ….“ s Petrou Chovancovou

| |

Sérii rozhovorů s vrcholovými sportovci, kteří nám odpověděli na pět anketních otázek nám uzavírá mistryně světa v kategorii žen s družstvem České republiky na MS v Izmiru.

Zpět

Petra Chovancová, stříbrná medailistka v běhu na 100m překážek na juniorském mistrovství světa ve Svitavách, mistryně světa v kategorii žen s družstvem České republiky na MS v Izmiru.

Zde jsou jeho odpovědi …

Kterých vítězství si nejvíce vážíte a proč?

Každého vítězství nebo ocenění si vážím, protože za tím stojí dřina a hlavně spousta odříkání. Kterého vítězství si ale nejvíce cením, je titul mistryň světa, který se nám podařil s holkama vybojovat v tureckém Izmiru. I přes všechnu smůlu, která se nás držela od samotného začátku, štěstí nakonec přišlo. Nemohly jsme tomu uvěřit. Byl to nezapomenutelný zážitek a veliké emoce.

Kdo nebo co vás nejvíce motivuje?

Upřímně, letos mi motivace trochu chybí. Po zrušení MČR a MS nemám moc chuť do tréninků. Letos bych asi chtěla dát přednost spíše útokům, pokud se nějaké rozjedou. Samozřejmě se objevím i na stovkových závodech, ale nebudou to rozhodně nějaké skvělé výkony, protože naběháno moc nemám. Letos to bude opravdu pro zábavu a o potkávání se s kamarády, kteří mi už chybí.

Jak se Vám dařila příprava ve stavu prošpikovaném vládními opatřeními?

Jak jsem psala, naběháno moc nemám. Na trénování nebylo ani moc času, protože jsme doma rekonstruovali, takže bylo hodně práce. Do toho škola, brigáda. Teď když je volný čas, tak se to snažím dohnat.

Jaké máte plány do budoucna?

Příští rok bych chtěla určitě ještě běhat, pokud mi to zdraví a čas dovolí. Co bude potom, nevím. Zažila jsem toho opravdu hodně. Navíc u nás děvčat je to taky trochu dáno tím, že žádnou z nás hasičina neživí a živit nebude. Člověk už přemýšlí trochu jinak a přehodnocuje priority. 

Co byste vzkázala hasičské mládeži, která se také požárnímu sportu věnuje?

Záleží na člověku, čeho chce dosáhnout a co chce pro to obětovat. Je důležité si uvědomit, že spoustu času strávíte jen na hřišti a na závodech. Odměnou ale získáte skvělé kamarády a zážitky, které vám nikdo nevezme. Především bych chtěla říct, ať se tímto krásným sportem hlavně baví.

Nezapomeňte na červnovou soutěž "Ukažte svého MAZLÍKA"!!! Jak se do ní zapojit a další informace si přečtěte v článku ZDE :)

Zpět

Další zprávy: rozhovor, Celá ČR