Drobečková navigace

Vítězové Českého poháru 2023 - Mikuláš Vlčan

| |

Mikulášovi se nejlépe dařilo v Moravském Berouně, kde zaběhl 16,41 s. V celkovém hodnocení Českého poháru získal 98 bodů.

Zpět

Kvůli počasí se totiž na dráhu kategorie starších dorostenců a mužů v Třebíči vůbec nedostala, to byl důvod, proč se těmto kategoriím počítaly výsledky pouze ze tří závodů. I přes rozmanitá umístění se Mikulášovi podařilo získat 98 bodů, které ho vynesly na první místo. Nejlépe se mu dařilo v Moravském Berouně, kde vyhrál s časem 16, 41 s.

Druhé místo v Českém poháru obsadil Vojtěch Kasl z Želčan s 96 body a třetí místo obsadil Vojtěch Moravčík z Těchova s 93 body.

Jak by ses charakterizoval?

Jmenuji se Mikuláš a je mi 17 let. Požárnímu sportu se nevěnuji nijak zvlášť dlouho. Letos to budou čtyři roky. Začínal jsem jako savičář v dětském týmu SDH Slavice. Nyní běhám kromě stovek i levý proud za SDH Výčapy.

Vozíš s sebou na závody nějaký talisman nebo máš nějaký předzávodní rituál?

Talisman jako talisman nemám, ale žádný závod bych neběžel bez svých závodních ponožek.

Máš nějakou speciální metodu přípravy?

Moje metoda tréninků je opakovat všechno pořád dokola a snažit se to dotáhnout k dokonalosti.

Jak trávíš volný čas?

Hlavní výplní mého času je mimo školu, hlavně trénování a s ním spojené věci.

Jak bys zhodnotil sezónu 2023?

Moje plány na sezonu 2023 nebyly nijak velké. Přecházel jsem na vyšší překážky, tak jsem od toho nic moc nečekal. Můj největší úspěch bylo vítězství v českém stovkovém poháru v kategorii staršího dorostu.

Jak jsi oslavil vítězství v ČP?

Vítězství v ČP jsem oslavil tréninkem věží. Chystal jsem se na závody v bulharské Varně ODESSOS CUP. Byl to můj druhý rok, co jsem se hasičským stovkám věnoval, takže jsem takový úspěch opravdu nečekal.

Jaká je tvá zimní příprava?

Oproti minulému roku se má zimní příprava změnila hodně. Ona předtím vlastně vůbec nebyla. Letos je moje zimní příprava hlavně o běhání na dráze a sem tam i nějaké to posilko.

Jaké máš plány na nadcházející sezónu?

Chtěl bych jezdit, na co nejvíce závodů to půjde. Dost mě to baví. Kromě stovek se věnuji i útokům a to na Třebíčské lize, kde běhám za SDH Výčapy. Běhám i zimní halové kvarteto.

Chtěl bys někomu poděkovat?

Poděkování patří mé mámě. Ta mě vozí nejen na tréninky, ale i na závody a ty jsou věčně dost daleko. Další dík patří Vítu Svobodovi trenéru z SDH Výčapy, který mě ke stovkám přivedl.

Výsledky kategorie starších dorostenců 

Zdroj: FOTO: SH ČMS

Zpět

Další zprávy: rozhovor, rozhovor